Home

Achtergrond 158 x bekeken

'Nederlanders zijn sceptischer over Europa'

Bijna twee derde van Nederlanders vindt dat de Europese Unie (EU) niet verder moet uitbreiden.

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO. Ruim 60 procent van de ondervraagden vindt ook dat Europese instellingen een verspilling zijn van belastinggeld. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Center for Politics and Communication aan de Universiteit van Amsterdam. Het instituut maakte de uitkomst van het onderzoek maandag bekend. Bijna 1500 Nederlanders werden gepeild over Europese integratie en de Europese verkiezingen.

"Het onderzoek laat zien dat de campagne voor de Europese verkiezingen (op 4 juni) gevoerd zal worden in een veel eurosceptischer land dan het geval was bij de vorige verkiezingen in 1999 en 2004'', concludeerde directeur Claes De Vreese van het Amsterdamse instituut.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.