Home

Achtergrond 303 x bekeken

Nederlanders hechten toch aan Tweede Paasdag

Het is vandaag Tweede Paasdag, de maandag na Paaszondag. Op deze dag vervolgen christenen de viering van de opstanding van Jezus uit de dood. In de meeste landen waarvan de cultuur op christelijke leest is geschoeid, is Tweede Paasdag een officiële vrije dag.

Uit recent onderzoek bleek overigens dat bijna de helft van de Nederlanders geen idee heeft wat de oorsprong is van de twee Paasdagen. Ruim één op de acht Nederlanders denkt bij Pasen in eerste instantie aan de paashaas en chocolade-eieren. Dit betekent overigens niet dat de Nederlander geen waarde hecht aan de feestdag. Vakbond CNV opperde drie jaar terug dat Tweede Paasdag mogelijk plaats kon maken voor een vrije dag voor het islamitische Suikerfeest. Direct daarna stond de telefoon roodgloeiend met negatieve reacties.

Veel Nederlanders brengen Tweede Paasdag buiten de deur door, bijvoorbeeld in een attractiepark, een dierentuin, een tuincentrum of op een meubelboulevard. Ook de bioscopen doen vaak goede zaken. Hierdoor ondervindt het verkeer vaak enige hinder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.