Home

Achtergrond 196 x bekeken

Nederlanders blijven nuchter onder griepdreiging

Nederland blijft nog steeds nuchter onder de dreiging van de Mexicaanse griep.

Apotheken, artsen en GGD ontvangen maar weinig bezorgde telefoontjes over de mogelijke dreiging van de ziekte. Dat blijkt uit een rondgang langs een groot aantal apotheken, artsen en GGD's in de grote steden.

De GGD in Amsterdam kreeg de afgelopen dagen tussen dertig en vijftig extra telefoontjes per dag, wat representatief is voor alle grote steden. "Mensen bellen met algemene vragen over de varkensgriep, ze zijn bijvoorbeeld bezorgd over een geplande reis naar Mexico of over familie die uit Mexico overkomt'', stelt een woordvoerder. "Anderen vragen welke voorzorgsmaatregelen ze thuis kunnen nemen. Maar van paniek is geen sprake.''

Sommige apotheken constateren dat er meer vraag is naar mondkapjes en tamiflutabletten, het medicijn dat zieke patiënten voorgeschreven zouden krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.