Home

Achtergrond

'Nederlander blijft gewoon varkensvlees eten'

Nederlandse consumenten blijven gewoon varkensvlees kopen, ondanks de wereldwijde zorgen over Mexicaanse griep, eerder 'varkensgriep' genoemd.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL). Volgens een woordvoerder van het CBL gebruikt de Nederlandse consument blijkbaar haar boerenverstand. "Consumenten hebben zelfs weinig vragen gesteld over de veiligheid van varkensvlees. Dat is terecht, want er is geen link tussen varkens en de Mexicaanse griep aangetoond."

De misleidende term 'varkensgriep' heeft ook volgens de Koninklijke Nederlandse Slagersvakbond (KNS) nog weinig schade berokkend. Beleidsmaker Ton Lindeman: "mensen maken zich meer zorgen over mens-op-mens besmetting."

Of registreer je om te kunnen reageren.