Home

Achtergrond

Nauwelijks schade na tweede aardschok in Groningen

De aardschok die zich donderdagavond voordeed in de omgeving van Appingedam en Delfzijl heeft nauwelijks schade veroorzaakt.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) in Assen waren er vrijdagochtend slechts twee meldingen van schade binnengekomen. Het ging daarbij om scheurtjes in muren, zo meldde hij vandaag.

Het was de tweede beving in enkele dagen tijd. Dinsdagavond deed zich in de omgeving van Loppersum ook al een aardschok voor. Volgens de zegsman is het aannemelijk dat de bevingen verband houden met de aardgaswinning in Groningen.

Gedupeerden van de aardschokken kunnen op de website van de NAM een schadeformulier invullen. Een extern expert bekijkt vervolgens in opdracht van de NAM of de schade het gevolg is van de beving. Als dat het geval is, wordt de schade door de aardoliemaatschappij vergoed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.