Home

Achtergrond

NS doet mee aan de Week van de Smaak

De Nederlandse Spoorwegen gaat meedoen aan de Week van de Smaak die van 20 tot en met 27 september wordt gehouden.

Tussen Den Helder en Maastricht rijdt een week lang een smaaktrein waarin verschillende biologische hapjes worden geserveerd. Dat meldt brancheorganisatie Biologica als een van de organisatoren van het evenement dat dit jaar voor de derde keer wordt gehouden.

"Met de NS hebben we direct het establishment te pakken'', vindt directeur Peter Jens van Biologica. Hij zegt dat de organisatie zich nu veel meer op de bezieling wil richten. "Je kunt bedrijven en organisaties wel vragen om financiële steun voor de Week van de Smaak, maar je kunt ze ook vragen zelf naar aansluiting te zoeken. Dan krijg je leuke dingen.''

Naast de NS doet Madurodam mee. Daar werd vorig jaar al een evenement gehouden in het kader van de Week van de Smaak. In diezelfde week wordt wederom een televisieavond gehouden. In het hele land worden honderden kleine en grote evenementen gehouden waarin de smaak van voedsel centraal staat. Opnieuw wordt de Held van de Smaak gekozen, ofwel een persoon die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor échte smaak.

Dit jaar is Amsterdam Hoofdstad van de Smaak, met als thema Stad van 1001 smaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.