Home

Achtergrond 157 x bekeken

NCTb betrokken bij onderzoek voorval Apeldoorn

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) is nauw betrokken bij het onderzoek naar de gebeurtenissen in Apeldoorn. De verantwoordelijkheid van het onderzoek ligt echter bij de politie en het Openbaar Ministerie in Apeldoorn. Een woordvoerster van de NCTb zei dat in een reactie op het incident.

De prioriteit van de NCTb ligt bij de veiligheid van de koninklijke familie. De familie is snel in veiligheid gebracht op Het Loo. Bij de bescherming van de familie is de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) betrokken, een onderdeel van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

In verband met Koninginnedag is het dreigingsniveau niet verhoogd. Wel maakt de NCTb standaard een dreigingsanalayse voor deze dag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.