Home

Achtergrond 1 reactie

Mulder (VVD): snelle toelating anti-bloedluismiddelen

Er moest snel een adequaat middel komen ter bestrijding van bloedluis, vindt VVD-Europarlementariër Jan Mulder.

Hij roept de Europese Commissie op goed werkende middelen snel toe te laten. Daarnaast vindt hij dat in alle landen van de EU dezelfde middelen toegelaten moeten zijn. Hij pleit daarom voor wederzijdse erkenning van middelen binnen de EU-Biocidenrichtlijn, net zoals nu ook geregeld is bij de EU-Gewasbeschermingsmiddelenrichtlijn.

Momenteel wordt onderzoek gedaan naar bloedluisbestrijders, die veel schade veroorzaken in de pluimveehouderij. Een goed middel ter bestrijding van het diertje is nu volgens de sector niet voorhanden; de paar middelen die er zijn werken niet afdoende. Om die reden grijpen pluimveehouders soms naar illegale methoden, zoals de bestrijding met nicotine.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    hobbydierhouder

    Juist, vandaar dat wij peukenthee hebben gemaakt. Peuken zijn niet illegaal en thee ook niet. Spaar peuken (wordt steeds moeilijker) doe die in een emmer, gooi er water op. Laat een dagje staan. Flink roeren. Dan door een doek filteren. Dit spul kan niet verspoten worden. Doe alle beschermingsmiddelen die je hebt aan (minstens spatbril en handschoenen). Dan met de blokkwast de thee in de kieren drukken.
    Leuk voor een hobbydierhouder, niks voor de pluimveehouderij met het rookverbod in de horeca.

Of registreer je om te kunnen reageren.