Home

Achtergrond

Mogelijk varkensgriep in New York

In New York zijn acht leerlingen van een school besmet met het influenzavirus type-A. Waarschijnlijk gaat het om varkensgriep. Dat heeft het hoofd van de gezondheidsdienst in de Amerikaanse miljoenenstad, Thomas Frieden, laten weten.

Op de school in de wijk Queens waren afgelopen week circa honderd leerlingen ziek geworden. Monsters met het materiaal van de leerlingen waren naar het Amerikaanse centrum voor ziektecontrole en -preventie (CDC) gestuurd, van wie acht positief zijn getest. Vervolgtesten moeten uitwijzen of het inderdaad om varkensgriep gaat.

Frieden stelde dat de meeste kinderen milde symptomen hadden en al weer aan de beterende hand zijn. ,,Het zorgelijke is dat het waarschijnlijk om varkensgriep gaat en het zich van persoon op persoon verspreidt'', aldus Frieden.

In Mexico en over de grens met de Verenigde Staten zijn de afgelopen weken honderden gevallen van varkensgriep opgedoken. In Mexico stierven al zeventig mensen aan de ziekte.

Nu verspreidt het virus zich in noordelijker richting. In de staat Kansas in het midden van de VS zijn twee gevallen van varkensgriep vastgesteld, meldden de plaatselijke gezondheidsautoriteiten zaterdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.