Home

Achtergrond 3 reacties

Ministers weigeren hun ambtenaren te verplaatsen

Binnen het kabinet doemt een conflict op over een plan om een aantal departementen te laten intrekken bij een ander ministerie.

Enkele ministers verzetten zich tegen de verplaatsing van hun ambtenaren. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft de verhuizingen voorgesteld om kosten te kunnen besparen.

Volgens ingewijden vallen onder meer de verplaatsing van het ministerie van Verkeer en Waterstaat naar het gebouw van VROM en die van Defensie naar het ministerie van Buitenlandse Zaken slecht. Minister Camiel Eurlings (Verkeer) en Eimert van Middelkoop (Defensie) weigeren vooralsnog hun gebouw op te geven. De kwestie wordt vandaag besproken in de ministerraad.

Over de samenvoeging van rijksambtenaren wordt al lang gesproken. Zo zal Economische Zaken bij Landbouw intrekken en worden de departementen van Binnenlandse Zaken en Justitie in een gebouw samengevoegd. Ook een verhuizing van de ambtenaren van Sociale Zaken naar het gebouw van Volksgezondheid ligt op tafel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Zien ze die blokken beton als status dan?
  Het gaat toch voor de kwaliteit en niet de kwantiteit.

 • no-profile-image

  boer

  Bah en boeren moeten wel vertrekken van hun oude en vertrouwde stekkie omdat zogenaamd het NH3 slecht is voor dat ene bosje vlak bij hun bedrijf.

 • no-profile-image

  gert

  ambtenaren zijn vastgegroeid aan de bureaustoel,teveel zitlvlees dus

Of registreer je om te kunnen reageren.