Home

Achtergrond 157 x bekeken

Ministerraad buigt zich over 1 aprilgrap Donner

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft vrijdag tijdens de ministerraad met een 1 aprilgrap een aantal collega's bij de neus genomen.

De CDA-bewindsman wees hen erop dat een aantal ministers regelmatig 's nachts werkt en dat de Arbeidsinspectie bestuurlijke boetes dreigde op te leggen. Hij deed daarom een voorstel om de werk- en rusttijden van ministers en staatssecretarissen te regelen, aldus een woordvoerder van Donner woensdag na een bericht in De Telegraaf.

Volgens Donner zouden ministers en staatssecretarissen maximaal zeven dagen per week 24 uur per dag mogen werken. De lange werkdagen zouden wel op andere momenten gecompenseerd moeten worden. Gemiddeld genomen zouden bewindspersonen tussen twee verkiezingen in niet meer dan 48 uur per week mogen werken. Zo zouden bepaalde momenten tijdens debatten in de Tweede Kamer als rusttijd aangemerkt kunnen worden.

Een aantal bewindspersonen ging serieus op het voorstel in. Ook tijdens voorbereidende gesprekken binnen het CDA. Maar de zegsman wil niet zeggen wie dat waren. Donner kwam met zijn voorstel in reactie op de discussie binnen het kabinet over de werk- en rusttijden van chauffeurs van de bewindspersonen. Een voorstel hierover is wel vier of vijf keer besproken in de ministerraad, omdat enerzijds de werkdagen ingeperkt moesten worden en anderzijds bewindspersonen wel graag zoveel mogelijk met hun vaste chauffeur willen werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.