Home

Achtergrond

Minister: geen haast bij besluit overname Essent

Provinciale Staten in Noord-Brabant kunnen best nog even de tijd nemen voor ze definitief beslissen over een eventuele overname van Essent door het Duitse RWE.

Dat vindt minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken). De bewindsvrouw laat donderdag weten dat er volgens haar genoeg redenen zijn om nog even pas op de plaats te maken. Zo heeft Essent nog geen goedgekeurd splitsingsplan en ”verkopen kan hoe dan ook pas als er is gesplitst”. Ook is er nog onduidelijkheid over kerncentrale Borssele. De Tweede Kamer wil deze in publieke handen houden.

De energiebedrijven Essent en Delta zijn beide voor de helft eigenaar van de kerncentrale. Essent wil het juridisch eigendom onderbrengen in een nieuwe bv, Delta vindt dat een ’schijnconstructie’ en kondigde juridische stappen aan. Ook de minister is niet enthousiast. ”Ik ben er nog niet van overtuigd of de constructie zoals die nu wordt gepresenteerd wel in lijn is met de statuten. Voor hier een definitief oordeel over kan worden gegeven, moeten alle ins en outs tegen het licht zijn gehouden.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.