Home

Achtergrond

Minimaal aanbod slachtkoeien

De slachtkoeienprijzen stijgen heel licht over de hele linie. En dat gebeurt na een wekenlange prijsdaling.

Onder meer de weidekoeien zorgen voor verlichting. Die dieren gaan weg voor de weiderij en drukken daarmee het aanbod van slachtkoeien. Dat aanbod was al erg klein, maar viel de laatste weken weg tegen een nog kleinere vraag. Maar nu lijkt die balans toch wat om te slaan.

De vraag naar het achtervlees neemt namelijk voorzichtig toe. Dat gaat niet met bijzonder grote stappen, maar met een klein aanbod heeft dat al snel invloed op de prijzen.

De slachtkoeienprijzen kunnen ook de komende weken iets verder gaan stijgen. Het aanbod is namelijk dermate klein dat het voor de slachterijen nog een hele opgave wordt om de slachthaken goed gevuld te krijgen.

prognose:

stabiel tot licht stijgend

Of registreer je om te kunnen reageren.