Home

Achtergrond 185 x bekeken

Minder voorraad aardappelen in België

België had begin april nog 690.000 ton aardappelen op voorraad.

Dat is zo'n 110.000 ton minder dan vorig seizoen op hetzelfde moment. Dat blijkt uit een enquête van het Vlaamse proefcentrum PCA en het Fiwap, de Waalse organisatie van aardappeltelers, en de areaalcijfers van het Belgische bureau voor de statistiek NIS.

Volgens het Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw is de voorraad vergelijkbaar met het gemiddelde van de laatste vijf jaar. In maart en februari is 27 procent van de aardappelen afgeleverd. Dat is meer dan in andere jaren. De voorraad van 690.000 ton bestaat voor 450.000 ton uit Bintjes. Dat is een kleinere voorraad Bintjes dan het meerjaarlijks gemiddelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.