Home

Achtergrond

Minder rompslomp voor bijbaan scholier

Bedrijven kunnen straks eenvoudiger een bijbaan geven aan bijvoorbeeld studenten en scholieren.

Ondernemers hoeven vanaf 2011 geen belasting en sociale premies meer in te houden voor personeel dat weinig werkt.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft dat vandaag aangekondigd. De nieuwe regeling moet bedrijven onnodige papieren rompslomp uit handen nemen. Nu moeten ze voor werknemers die slechts een kleine baan hebben, nog de loonbelasting en sociale premies inhouden.

Werknemers met een bijbaantje vragen de ingehouden belasting vervolgens terug bij de fiscus. Van de premies voor sociale verzekeringen hebben ze in praktijk weinig profijt. Mensen met een bijbaantje doen bijna geen beroep op die verzekeringen, mede omdat ze er beperkt aanspraak op kunnen maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.