Home

Achtergrond

Minder akkerbouwers willen groeien

Akkerbouwers hebben minder plannen om hun bedrijf uit te breiden dan in 2007.

Volgens een onderzoek van marketingbureau AgriDirect heeft 15,2 procent plannen om het bedrijf uit te breiden of zijn er plannen het bedrijf over te doen aan een opvolger. In 2007 had 18,9 procent van de akkerbouwers dergelijke plannen.

Volgens AgriDirect is hieraan te zien dat 2007 een goed jaar was voor de akkerbouwers. “In 2008 is het aandeel bedrijven dat wil uitbreiden of zich laat opvolgen gedaald. Maar het aandeel dat wil stoppen of het bedrijf gaat afbouwen zakt ook van 5,8 procent in 2007 naar 4,9 procent vorig jaar.”

Bij de akkerbouwbedrijven met meer dan 50 hectare daalt het aandeel groeiers/opvolgers van 24,6 procent in 2007 naar 21,9 procent vorig jaar. Het aandeel stoppers/afbouwers steeg van 2,6 procent naar 2,8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.