Home

Achtergrond

Miljoenen Mexicanen blijven weekeinde binnen

Ouders zegden kinderfeestjes af en de meeste nachtclubs, restaurants en cafés gingen dit weekeinde dicht in Mexico-Stad in een poging de verspreiding van de varkensgriep tegen te gaan.

De nieuwe variant van het virus heeft zo goed als zeker al aan 81 mensen het leven gekost in Mexico. Meer dan 1300 mensen zijn besmet.

Het Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid heeft mensen gewaarschuwd elkaar niet aan te raken of te kussen en plaatsen waar veel mensen bijeen komen te mijden. Zo moet het team van voetbalclub America zondag een thuiswedstrijd tegen rivaal Tecos in een leeg stadion afwerken, waar plaats is voor 105.000 fans.

De dvd-winkels, supermarkten en bedrijven die maaltijden bezorgen beleven echter gouden tijden. ,,Massa's mensen zijn al binnen geweest. Ze komen binnen en huren drie films omdat ze het hele weekeinde thuisblijven'', aldus een medewerker in een dvd-verhuurbedrijf. Vooral rampenfilms en films over epidemieën vliegen de winkel uit, aldus de medewerker. Ook zijn de inwoners van de miljoenenstad aan het hamsteren geslagen en bestellen ze volop bezorgmaaltijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.