Home

Achtergrond

Meisjes hebben eerder een volwassen persoonlijkheid

Meisjes hebben eerder een volwassen persoonlijkheid dan jongens.

Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit Utrecht. "Het was al bekend dat meisjes eerder beginnen met de groeispurt en de hersenontwikkeling, maar wij hebben nu aangetoond dat meisjes ook met de persoonlijkheidsontwikkeling voorliggen op jongens'', aldus onderzoeker Theo Klimstra donderdag.

De wetenschappers volgden vijf jaar lang de persoonlijkheidsontwikkeling van ruim 1300 tieners. Jaarlijks moesten zij een lijst invullen met vragen over hun eigenschappen, zoals vriendelijkheid, zorgvuldigheid en emotionele stabiliteit.

Meisjes hebben op hun zestiende al een volwassen persoonlijkheid. Jongens bereiken dit stadium volgens de onderzoekers pas op hun achttiende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.