Home

Achtergrond 182 x bekeken

'Matige drinker leeft langer dan geheelonthouder'

Bij mensen die één glas alcohol per dag drinken ligt het overlijdensrisico bijna 30 procent lager dan bij mensen die helemaal niet drinken.

Volgens de Stichting Alcohol Research blijkt dat uit nieuw Amerikaans onderzoek.

Eerdere onderzoeken wezen ook al uit dat matig drinken goed was voor de gezondheid. Critici brachten daartegenin dat de twee groepen niet met elkaar vergeleken konden worden omdat matige drinkers vaak een andere levensstijl hebben dan geheelonthouders.

Bij het nieuwe onderzoek zijn factoren als sociaaleconomische positie, roken, lichaamsgewicht, de mate waarin mensen (kunnen) bewegen, religie en depressiviteit meegewogen. Toch blijft overeind, aldus de onderzoekers, dat het overlijdensrisico bij de groep matige drinkers 28 procent lager ligt dan bij de nietdrinkers. Het Productschap Wijn is een van de deelnemers in de stichting Alcohol Research.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.