Home

Achtergrond 169 x bekeken

Mars wil duurzame cacao

Snoepfabrikant Mars gaat de komende jaren investeren in een verantwoorde aanvoer van cacao.

In 2020 moet alle cacao die wordt gebruikt voor de chocoladeproducten duurzaam zijn geproduceerd, aldus het Amerikaanse bedrijf. De Britse zakenkrant Financial Times meldde donderdag dat met de investering jaarlijks tientallen miljoenen dollars zijn gemoeid.

Mars, ook bekend van de Snickers-reep en M&M's, wil zijn doelstelling samen met Rainforest Alliance realiseren. Deze non-profitorganisatie zet zich in voor een duurzamer gebruik van landbouwgrond.

Mars is 's werelds grootste snoepfabrikant. Jaarlijks koopt het voor meer dan 1 miljard dollar cacaobonen op van boeren en verwerkers. Het concern hoopt met het initiatief ook een stabiele aanvoer van cacao te garanderen. De prijs van cacao schommelt sterk doordat het politiek instabiele Ivoorkust een van de grootste leveranciers is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.