Home

Achtergrond 389 x bekeken

Madlener voert Europese lijst PVV aan

Tweede Kamerlid Barry Madlener wordt lijsttrekker voor de PVV bij de Europese verkiezingen in juni.

Geert Wilders gaat de Europese lijst duwen en staat op plaats tien van de kieslijst. Dat zeggen beide politici vandaag in een vraaggesprek met De Telegraaf.

Wilders zal geen zitting nemen in Europese Parlement, als hij wordt gekozen. "Als ik word verkozen met voorkeursstemmen, dan ga ik de zetel niet innemen. Ik sta erop om meer stemmen te trekken.''

Madlener vindt het belangrijk dat zijn partij ook in Europa mee gaat spelen. "Ik erger me al jaren over wat er uit Brussel op ons afkomt. Er komt meer ellende vandaan dan dat er goede dingen uit komen. We moeten iets veranderen.'' Wilders vindt zijn collega ,,een goed Kamerlid met veel politieke ervaring''.

De 40-jarige Madlener kwam in 2006 in het parlement. Daarvoor was hij raadslid in Rotterdam voor Leefbaar Rotterdam. In de Kamer houdt zich vooral bezig met terreinen als verkeer en volkshuisvesting.

Het belangrijkste doel in Europa vindt Madlener dat de Nederlandse burger minder kwijt is aan Brussel. "Nederland is netto de grootste betaler, we betalen het meest aan al die onzin in Europa. Het geld gaat nu naar allerlei Poolse en Spaanse wegen terwijl de files hier de pan uitrijzen.'' De PVV wil eigenlijk het Europees parlement opheffen, en gaat er daarom volgens Wilders zitten om "het van binnenuit onderuit te halen''.

In het interview stelt Wilders ook dat hij in de toekomst een regeringscoalitie van PVV, CDA en VVD als een mogelijkheid beschouwt. In een van de peilingen staat de PVV er momenteel als beste voor. Samenwerking met de PvdA ligt volgens hem niet voor de hand, maar is niet uitgesloten. "Met GroenLinks en D66 zou het heel moeilijk worden, met de PvdA moeilijk."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.