Home

Achtergrond

Lintje voor 3.572 mensen

De Lintjesregen is dit jaar op 3.572 paar schouders neergedaald, 24 meer dan vorig jaar.

In de exclusieve Orde van de Nederlandse Leeuw zijn twaalf mensen gedecoreerd en in de Orde van Oranje-Nassau 3.560 personen. Op de Nederlandse Antillen en Aruba kregen 39 mensen een onderscheiding. Er zijn 1.181 vrouwen gedecoreerd, 21 minder dan in 2008. Onder de uitverkorenen zitten dit jaar 3.489 vrijwilligers, een stijging van 56 mensen die belangeloos de handen uit de mouwen steken.

De jongste gedecoreerde is de 33-jarige Z. van der Weerd uit het Gelderse Welsum. Hij is veehouder en coördinator van een zorgboerderij waar hij 23 bewoners met een lichamelijke en geestelijke beperking uit Apeldoorn een zinvolle dagbesteding bezorgt. Ook is hij zanger, dirigent en diaken van de Hervormde Gemeente in diverse dorpen. De oudste gedecoreerde is de 92-jarige H. de Jager uit Doorn. Hij heeft zich sinds medio jaren vijftig ingezet voor Scouting Nederland en voor de Bond van Nederlandse Oorlogs- en dienstslachtoffers en de vereniging Contact Oud Mariniers.

Zie hier de Lintjes van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.