Home

Achtergrond

Lidl-baas ontslagen na spionagezaak

Supermarktketen Lidl heeft de baas van zijn Duitse activiteiten maandag op straat gezet.

Het ontslag van Frank-Michael Mros volgt op onthullingen in de Duitse media over het bespioneren van werknemers door het bedrijf. De laatste onthulling betrof de beschuldiging dat Lidl systematisch de ziektegeschiedenis van zijn personeel volgt. Het weekblad Der Spiegel trof bij een vuilnisbak stapels dossiers aan met notities over ziektes van werknemers. Lidl zou ook bijhouden welke werknemers graag zwanger willen worden.

Lidl telt in Duitsland 53.000 werknemers. De keten kwam vorig jaar al in een kwaad daglicht te staan toen naar buiten kwam dat het bedrijf zijn werknemers met verborgen camera's in de gaten hield.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.