Home

Achtergrond

Lespakket tegen bezit nepvuurwapens

De overheid komt met een voorlichtingsfilm en lespakket om te wijzen op de gevaren van het bezit van nepvuurwapens.

Scholen kunnen het lespakket nog voor de zomervakantie gratis krijgen. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie geschreven in antwoord op vragen van PvdA-Tweede Kamerlid Attje Kuiken. Aanleiding daarvoor was de bekendmaking eerder dit jaar dat de marechaussee op Schiphol steeds meer nepwapens in beslag neemt. Vorig jaar waren het er bijna 1100, in 2006 nog 250.

Vooral toeristen nemen nepwapens als soevenier mee uit landen als Turkije en Spanje, maar ook België, Duitsland en Frankrijk. Daar zijn die nepwapens niet verboden, in Nederland wel. Ook bestellen mensen nepwapens via internet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.