Home

Achtergrond 145 x bekeken

Leraren besteden 38 procent van tijd aan les

Leraren in het voortgezet onderwijs besteden in een gemiddelde werkweek slechts 38 procent van hun tijd aan lesgeven.

Twintig procent van de tijd besteden ze nog wel aan lesgebonden taken, maar 42 procent aan niet-lesgebonden taken. Onder niet-lesgebonden taken vallen overigens niet alleen vergaderingen en administratief werk, maar ook deskundigheidsbevordering en leerlingbegeleiding. Dat staat in een rapport van Beleidsonderzoek Arbeidsmarkt en Personeelsbeleid Onderwijs, dat dinsdag op de site van het ministerie van Onderwijs is gepubliceerd.

In 2000 werd nog 42 procent van de tijd aan lesgeven besteed, al moet daarbij wel in het oog worden gehouden dat de percentages toen wat anders werden berekend. Volgens de toenmalige metingen werd 36 procent van de tijd besteed aan niet-lesgebonden taken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.