Home

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

Langer doorwerken makkelijker gezegd dan gedaan

Langer doorwerken is makkelijker gezegd dan gedaan. Uit onderzoek onder oudere werknemers blijkt dat van de werknemers die tussen 2001 en 2007 stopten met werken ruim 28 procent dat niet vrijwillig deed.

De voornaamste redenen om toch te stoppen waren druk vanuit de werkgever, van collega's, een reorganisatie of gezondheidsproblemen. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (Nidi).

Van de 1600 werknemers die het Nidi volgde blijkt tweederde eerder gestopt te zijn met werken dan zij aanvankelijk hadden gepland. "Gemiddeld bijna twee jaar eerder.'' Zij stopten gemiddeld genomen op 58,2 jarige leeftijd.

In het licht van de discussie over doorwerken naar het 65e levensjaar is het goed nieuws dat het percentage mensen dat dat wel zou willen in de onderzochte periode steeg van 6 procent naar 10 procent. "De verschuiving treedt vooral op bij de middelbaar- en hoger opgeleiden.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    G van der Net

    Wilt u eenvoudig en doeltreffend doorwerken? Neem dan contact met ons op. Doorwerkgever bv zoekt doorwerknemers. Als uitvoeringsorganisatie van de doorwerkCAO (arbeidsvoorwaarden op de levensfase: met pensioen en aan het werk) merken wij vooral dat de partijen onvolledig geinformeerd zijn. De werknemer stelt zijn (vroeg)pensioen veilig en de werkgever is niet geoutilleerd om na pensioen 'goed werkgeverschap' te bieden. Iedereen is het er over eens dat de arbeidsparticipatie van deze groep omhoog moet. Maar ook dit onderzoek toont aan dat we er nog lang niet zijn. Doorwerken werkt alleen op vrijwillige basis. De werknemer gaat gewoon met pensioen en blijft verder werken bij zijn werkgever: flexibel, met arbeidsvoorwaarden op maat en verzekerd. Want doorwerken verdient beter! Meer info op www.doorwerkgever.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.