Home

Achtergrond 4 reacties

LTO positief over Verburgs EU-pakket

LTO Nederland is positief over met de wijze waarop minister Verburg stimulansen geeft voor verdere verduurzaming en vernieuwing van de land- en tuinbouw.

De minister heeft vandaag het pakket maatregelen bekendgemaakt voor het meer gericht inzetten van EU-geld.

"Deze maatregelen kunnen een goede aanzet vormen om de concurrentiekracht van de sector te versterken”, zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.

Duurzaamheid en innovatie zijn volgens Maat de sleutelwoorden om de agrarische sector beter perspectief te geven: "Met deze keus wordt een groot aantal voorstellen van LTO Nederland overgenomen. Als deze lijn ook in vervolgmaatregelen is terug te vinden, zullen veel boeren en tuinders hier baat bij hebben.”

Kritisch is LTO over de verwijzing van Verburg naar haar eerdere "houtskoolschets" van het toekomstig EU-landbouwbeleid. In die schets worden bedrijfstoeslagen worden gericht op onder meer maatschappelijk waardevolle gebieden. Verburg gaat volgens LTO Nederland voorbij aan de behoefte van een algemene basispremie voort alle boeren.

Zie ook:
Ontkoppeling kalverpremie afgesproken met Frankrijk

Verburg wil ervaring opdoen met gerichte hectaresteun

Premies in 2012 ontkoppeld

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  goede boer

  Zowat heel landbouwend Nederland zucht onder een scheefgroei van inkomsten en uitgaven en een verstoord financieel plaatje. En dan komt LNV met een pakket landbouwbeleid op de proppen alsof de Nederlandse boeren er een luxeleventje op na houden. Niet voor te stellen dat ze bij LNV en LTO zover met de werkrlijkheid uit de pas zijn gaan lopen.

 • no-profile-image

  boerke

  De LTO voorman heeft kennelijk politieke ambities en ijvert niet meer voor het belang van de primaire landbouw, maar voor zijn eigen carriere.

 • no-profile-image

  gert

  Albert Jan Maat moet eens bij een gewone boer aan de keukentafel gaan zitten voor een gesprek met de boer en boerin,hij praat nu van uit een ivoren toren en staat ver van de werkelijkheid

 • no-profile-image

  dirk

  Hieruit blijkt maar weer dat lto helmaal geen boerenbelangenbehartiger is Klakkeloos ja zeggen blijkt nu maar weer Er zal wel ergens een baantje vrijkomen let maar op En partij genoten kan men niet in het vaarwater tegen komen

Of registreer je om te kunnen reageren.