Home

Achtergrond

LNV maakt fouten met referentiejaren

In de brief over onder andere de ontkoppeling van EU-steun heeft het ministerie van LNV type-fouten gemaakt. De referentiejaren blijken vroeger te zijn.

Niet 2012 wordt het referentie jaar voor de ontkoppelde steun voor aardappelzetmeel, maar 2011. Dat blijkt uit een correctie die het ministerie vanochtend heeft verspreid op de brief van 25 april jl. In die brief is ook de referentieperiode voor gedroogde voedergewassen incorrect vermeld. Die moet zijn 2005 t/m 2007 en niet 2006 t/m 2008 zoals abusievelijk vermeld.

Volgens het ministerie zijn typefouten de oorzaak en niet een wijziging van de besluiten. De referentiejaren voor de ontkoppelde slachtpremie voor volwassen runderen en kalveren zijn wel correct vermeld. De vermelding van een referentieperiode 2006 t/m 2007 voor kalveren heeft in die sector onduidelijkheid veroorzaakt. Desgevraagd verklaart het ministerie dat als referentie dat jaar wordt bepaald waarin de individuele kalverhouder de meeste premie heeft ontvangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.