Home

Achtergrond

'Kwaliteitsimpuls blijkt onderwijsbezuiniging'

Een maatregel van minister Ronald Plasterk (Onderwijs) om het wetenschappelijk onderzoek een kwaliteitsimpuls te geven, blijkt in de praktijk een verkapte bezuinigingsmaatregel die ten koste gaat van het universitair onderwijs.

Dat stelt het Comité Redt Ons Universitair onderWijs (ROUW) in een brief aan Plasterk en de Tweede Kamer. De brief is ondertekend door 44 studieverenigingen, die samen circa 32.000 studenten vertegenwoordigen. ROUW, onlangs opgericht op initiatief van Utrechtse studenten, maakte dit vrijdag bekend.

De gewraakte regeling uit 2007 betreft de gefaseerde overheveling van 100 miljoen euro van de universiteiten naar de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.