Home

Achtergrond 4 reacties

Kuikens blijken wiskundig inzicht te hebben

Kuikens van legkippen beschikken over wiskundig inzicht.

Dat blijkt uit onderzoek van twee Italiaanse universiteiten. Ze kunnen tellen en zelfs rekenen met getallen tot vijf. De onderzoekers legden bij de kuikens een aantal gele ballen in het nest. De kuikens zagen deze al snel als soortgenoten. Tijdens het experiment werden ballen met touwtjes achter twee schermen getrokken. Achter het ene scherm zaten vijf ballen, achter het andere drie. Het natuurlijke instinct van kuikens is om zich bij de grootste groep aan te sluiten. De kuikens bleken naar het scherm met de meeste ballen te gaan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  1 + 1

  Het bewijs dat kuikens dus veel slimmer zijn dan linkse dierterroristen zoals thieme en co....

 • no-profile-image

  Rik

  Dat betekend dus ook dat kuikens graag in grote getale bij elkaar willen zitten. Wie bepaald dan dat "megastallen" dieronvriendelijkzijn?? De huidige vorm van kippenhouden is als je het de kip vraagt waarschijnlijk heel gewenst. Jammer dat Wakker Dier zich niet kan inleven in een dier en dus als een kip zonder kop de media-aandacht zoekt.

 • no-profile-image

  W. K.Nobbel

  Politici blijken wiskundig inzicht te hebben. In een proef kregen ze stellingen voorgelegd en zagen op een scherm hoeveel fictieve politici voor een bepaald antwoord kozen. De meeste politici kozen voor het antwoord waar de meeste poppetjes voor waren. Hiermee hebben onderzoekers bewezen dat politici wiskundig inzicht hebben!

 • no-profile-image

  lol

  Dus een grote pluimveehouderij is een supercomputer!

Of registreer je om te kunnen reageren.