Home

Achtergrond 274 x bekeken

Koersen varkensbedrijven dalen fors vanwege griep

Aandelen van Britse varkensvleesbedrijven zijn door de griep fors in waarde gedaald.

Hoewel de overheden verzekerden dat consumptie van varkensvlees ongevaarlijk is, zijn de koersen van onder meer varkensvleesaanbieder Cranswick en darmenfabrikant Devro sterk gedaald.

Een vergelijkbare paniekreactie op de beurzen gebeurde in Engeland ook ten tijde van de vogelpestuitbraken. In de VS daalde de koers van varkensvleesconcern Smithfield Foods maandag met 12,5 procent. Gisterochtend herstelden de koersen van dit concern met zo’n 4 procent.

China, Rusland, Servië en Indonesië hebben hun grenzen gesloten voor varkensvlees uit Mexico en delen van de Verenigde Staten. Rusland heeft te kennen gegeven op korte termijn niet van plan te zijn nog meer grenssluitingen door te voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.