Home

Achtergrond 160 x bekeken

Koenders: Europa moet opschuiven binnen het IMF

Europa moet ontwikkelingslanden een veel grotere stem geven binnen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank.

Dat stelde minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders vandaag op een bijeenkomst van economisch onderzoeksbureau Ecorys. "Europese landen, waaronder Nederland, zullen moeten opschuiven zodat ontwikkelingslanden een grotere stem krijgen. Daarbij moeten we ook af van het veto van de Verenigde Staten'', aldus de minister.

"Dat is ook in ons eigen belang. Het vertrouwen in beide instellingen wordt enorm gestimuleerd als ze ook serieus worden genomen door landen als China.'' De hervorming van het stemrecht zal een belangrijk punt zijn op de agenda van de bestuurders van IMF en Wereldbank bij hun halfjaarlijkse vergadering volgende week in Washington. "Ik steun de ontwikkelingslanden daarbij en ik heb er vertrouwen in dat we dan concrete stappen kunnen zetten'', zei Koenders. De minister zal Nederland vertegenwoordigen bij de vergadering van de Wereldbank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.