Home

Achtergrond

Koeien aangekomen in Den Haag

Negen koeien zijn tegen 12 uur op het Plein in Den Haag gearriveerd.

De koeien zijn ter opluistering van een actie van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond en de Dutch Dairymen Board. De organisaties geven vandaag en morgen op demonstratieve actie lucht aan hun grote zorgen over de melkprijs.

Ze beperken zich niet tot een actie op het plein voor de hoofdingang van de Tweede Kamer. Morgen zullen ze in een rondetafelgesprek in de Kamer uitleg geven over hun bezwaren tegen het bestaande zuivelbeleid.

De 9 koeien, waarvan 7 droogstaand, staan tussen vier hekken op een dikke laag stro. Meteen na uitladen uit de veewagen werden ze grondig gepoetst en geboend. Of ze vannacht op het Plein mogen bivakkeren is nog onderwerp van overleg met de gemeente Den Haag.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft het Plein een UBN- en een relatienummer gekregen. De koeien zijn beschikbaar gesteld door melkveehouder Jaap Majoor in Oldeholtwolde (Fr.).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.