Home

Achtergrond 3 reacties

'Klimaatverandering zal landbouw zwaar treffen'

De landbouw zal de gevolgen van de klimaatverandering goed voelen.

Dat heeft landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel vanochtend gezegd bij de presentatie van de Commissievoorstellen voor de omgang met een veranderend klimaat.

Fischer Boel zei allereerst in te willen zetten op zogenoemde 'geen spijt-maatregelen', dat wil zeggen maatregelen die tóch genomen moeten worden, niet onomkeerbaar zijn, en voordelig uitpakken voor het boereninkomen én het milieu.

Concrete voorstellen werden niet genoemd, maar in het algemeen is te denken aan een duurzamer gebruik van natuurlijke hulpbronnen als water en bodem. Daarnaast wil de Commissie meer geld uittrekken voor onderzoek naar en scholing over klimaat.

Brussel streeft naar een gezamenlijke aanpak van Brussel, de lidstaten en regio’s. Om de samenwerking te bevorderen wil de Commissie de uitwisseling van informatie beter regelen, en stelt ze een stuurgroep en aparte werkgroepen in, waaronder een voor landbouw.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  de lage prijzen ook,laat ze het daar eens over hebben

 • no-profile-image

  Han

  Fischer Boel zegt dat de landbouw de gevolgen van de klimaatsverandering zal voelen. Helaas geeft ze niet aan HOE. Dit lijkt mij toch echt noodzakelijk alvorens we kunnen praten over te nemen maatregelen om de pijn te verzachten. Wiens pijn? Als ik andere artikelen over dit onderwerp lees gaan ze allemaal over lagere productie en meer monden om te voeden. Dit betekent volgens de economische wetten, meer vraag en minder aanbod, Dus hogere prijzen. Ik zie geen uitweg, uit de impasse waar we in verzeilt zijn geraakt door onze economische groei drift en medische vooruitgang.
  Als Boel hier de oplossing voor heeft, kan ik me alleen afvragen waarom ze niet eerder heeft ingegrepen.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ze maken zich zorgen omdat de kans bestaat dat er in de toekomst voor voedsel geld moet worden betaald . Voor mij als voedselproducent is dat goed nieuws .

Of registreer je om te kunnen reageren.