Home

Achtergrond

Kleine tweedehands auto's gaan sneller

Tweedehands auto's staan minder lang in de showroom. Dat geldt vooral voor kleinere auto's.

Dit meldde RDC Datacenter vandaag. In de afgelopen drie jaar daalde de tijd dat een occasion bij de autodealer stond van 80 dagen naar een kleine 77 dagen. Voor de allerkleinsten zoals de Toyota Aygo en Ford Ka liep die tijd het afgelopen jaar zelfs terug van 75,2 dagen tot 69,5 dagen.

Bij de meer vervuilende grootverbruikers zoals de Nissan Patrol en de Kia Sorento liep het aantal dagen dat zij bij de dealer doorbrachten juist op. "Maar gemiddeld is er toch een duidelijk daling te zien'', aldus een woordvoerder van RDC. En dat is volgens hem goed nieuws, want elke dag dat een auto bij de dealer staat, kost geld.

Dat de tweedehands auto's harder gaan, zou te maken kunnen hebben met de terugloop bij de verkoop van nieuwe auto's. "Het zou kunnen dat mensen de aanschaf van een nieuwe auto uitstellen en in plaats daarvan een jonge occasion kopen.''

Het afgelopen jaar werden door autobedrijven ruim een miljoen tweedehands auto's verkocht, waarvan twee derde voor rekening kwam van de kleinere auto's variërend van de Peugeot 107 tot de VW Golf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.