Home

Achtergrond

Klachten over verhuurders centraal geregeld

Huurders die een probleem hebben met hun verhuurder kunnen vanaf begin volgend jaar terecht bij één landelijke commissie.

Dat heeft minister Eberhard van der Laan voor Wonen donderdag bekendgemaakt. Op dit moment kunnen huurders alleen bij de commissie in hun eigen regio aan de bel trekken. Door de nieuwe overkoepelende organisatie is dat niet langer nodig. Voordeel is dat drukke regionale huurcommissies kunnen worden ontlast. Zij krijgen ook meer vrijheid om conflicten op te lossen.

De landelijke Huurcommissie komt met de nieuwe status van zelfstandig bestuursorgaan (zbo) namelijk meer op afstand van de minister te staan. Niet iedereen is daar even gelukkig mee. Twee jaar geleden constateerde de Raad van Economisch Adviseurs (REA) dat de afgelopen jaren ,,de ene na de andere overheidsdienst op afstand is gezet'' met een wildgroei van zbo's tot gevolg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.