Home

Achtergrond 167 x bekeken

Kamer: heldere regels voor vergoeding burgemeester

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) moet snel met een eenduidige regeling komen voor de verhuis- en verblijfskosten van nieuwe burgemeesters.

Afspraken daarover moet ze maken in overleg met vertegenwoordigers van gemeenten, burgemeesters en commissarissen van de Koningin.

Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. De coalitiefracties CDA en PvdA en de oppositiepartij VVD hebben Ter Horst dinsdag opgeroepen snel overleg te voeren over alle consequenties van de verhuisplicht voor nieuwe burgemeesters. Dat overleg zou moeten uitmonden in een duidelijke regeling voor verhuis- en verblijfskosten.

CDA, PvdA en VVD hebben de minister schriftelijk vragen gesteld naar aanleiding van de ophef over een geweigerd artikel waarin vraagtekens worden gezet bij de pensionkostenvergoeding die burgemeester Aleid Wolfsen kreeg toen hij al wel in Utrecht werkte maar nog niet in die stad woonde. De Kamerfracties willen "klip en klaar'' van Ter Horst horen hoe zij denkt over de pensionkostenvergoeding.
De partijen willen verder weten of de compensatieregeling voor burgemeesters ook geldt voor de huur van een tijdelijke woning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.