Home

Achtergrond

Kadaster: prijs van landbouwgrond hoger dan in 2008

De gemiddelde grond­prijs voor landbouwgrond is in het eerste kwartaal van 2009 ge­stegen.

Dat meldt het Kadaster op basis van de registratie van grond­transacties.

Grasland werd in het eerste kwartaal van 2009 3,46 procent duurder, en steeg naar een gemid­delde prijs van 35.348 euro per hectare. De prijs voor bouwland steeg met 1,77 procent naar 37.830 euro per hectare. De grond is hier­mee ruim 11 procent (grasland) en 7 procent (bouwland) duurder dan in het eerste kwartaal in 2008. De bevindingen van het Kadaster staan lijnrecht tegenover bevin­dingen van makelaars, die juist vaststellen dat de grondprijzen stabiel zijn en plaatselijk dalen.

Dit komt deels door de registratie bij het Kadaster. Die is vaak maan­den later dan de transactie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.