Home

Achtergrond 185 x bekeken

KPN krijgt ook last van recessie

Het telecomconcern KPN verwacht ook last te krijgen van de economische recessie.

Hoewel het bedrijf naar eigen zeggen een goed eerste kwartaal achter de rug heeft, wordt de omzetdoelstelling voor 2010 aangepast. Dat heeft het concern dinsdag bekendgemaakt. KPN gaat nu voor volgend jaar uit van een lichte stijging van de omzet ten opzichte van 2009. Dit jaar verwacht het bedrijf een vergelijkbare omzet ten opzichte van vorig jaar.

KPN boekte in het eerste kwartaal een omzet van 3,38 miljard euro, nagenoeg evenveel als in de eerste drie maanden van vorig jaar. De nettowinst daalde van 334 miljoen naar 317 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 1 procent tot 1,23 miljard euro, maar is lager dan analisten hadden verwacht

Het grootste telecomconcern van Nederland legde in februari 2008 in zijn strategische plan 'Terug naar Groei' een doelstelling neer om in 2010 een omzet van ruim 15 miljard euro te behalen. Het bedrijf bleef vorig jaar steken op 14,6 miljard euro.

KPN stelt nu dat de economische omstandigheden in zijn belangrijkste markten aanzienlijk zijn verslechterd, met een versnelling in het eerste kwartaal. Het concern merkt dit nu al in zijn contacten met zakelijke klanten. De orders blijven achter bij de verwachtingen en klanten willen opnieuw onderhandelen over bestaande contracten, aldus het bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.