Home

Achtergrond 1 reactie

Jongeren staan het langst onder de douche

Jopngeren weten hoe je water ongegeneerd kan laten stromen. Zij staan het langst onder de douche, zo blijkt uit een onderzoek van Trekpleister onder bijna achthonderd mensen.

Jongeren lijken zich niets aan te trekken van de waterbesparing, waar energiebedrijven zo op hameren. Zij staan gemiddeld meer dan tien minuten onder de warme straal. Ouderen boven de 65 zeggen tussen vijf en tien minuten nodig te hebben om weer fris en fruitig te zijn, zo blijkt uit de steekproef.
Van alle Nederlanders wast zeven op de tien zich bij voorkeur met een douchegel. Dat betekent niet dat het oude stukje zeep uit de badkamer is verbannen. ,,Hoewel maar een kleine groep aangeeft zich tijdens het douchen of baden in te zepen, valt op dat zeep onder jongeren tussen 12 en 17 niet uit beeld is verdwenen'', constateerde Trekpleister in het onderzoek.
Het slot lijkt van de badkamerdeur te kunnen, want Nederland is de schaamte voorbij als het gaat om 'naakt flaneren' in de badkamer. Ruim driekwart van de Nederlanders schamen zich niet als hun partner of kinderen hen naakt zien. Ruim 80 procent vindt het dan ook niet nodig de deur van de badkamer op slot te doen als zij in bad gaan of onder de douche stappen.
Ergeren doen mensen zich in de badkamer alleen om rommel die door de vorige bezoeker niet is opgeruimd, een natte vloer of rondslingerende vochtige handdoeken. Maar ook haren in het doucheputje blijven mensen afgrijselijk vinden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    staan ook lang te bellen met hun mobieltje

Of registreer je om te kunnen reageren.