Home

Achtergrond

'Japan kansrijk voor groenteproductie'

Op de Japanse markt is door de economische crisis meer ruimte voor groenteverwerking.

Dat signaleert de economische dienst EVD van het ministerie van Economische Zaken. Volgens de EVD liggen er kansen voor Nederlandse leveranciers van groenteverwerkingstechnieken door een verschuiving van niet-agrarische productie in de industrie naar agrarische. Oorzaak is de forse productiedaling in economisch gevoelige sectoren als de automobielindustrie.

Steeds meer technologiebedrijven kijken naar de markt van groenteverwerking. Een nieuwe trend is volgens de EVD dat fabrikanten innovatieve technieken gebruikt als zonne-energie, LED-verlichting en robottechniek.

Er zijn nu 40 groentefabrieken in Japan, zoals champignonverwerkers. De Japanse overheid stimuleert de groei van de groenteverwerking in het land om de afhankelijkheid van het buitenland te verminderen. Volgens de EVD is er een subsidiestelsel voor buitenlandse bedrijven die de Japanse markt op willen.

Of registreer je om te kunnen reageren.