Home

Achtergrond 198 x bekeken

Italië maakt 8 miljard vrij voor herstel Abruzzen

De Italiaanse regering heeft donderdag per decreet 8 miljard euro vrijgemaakt voor de wederopbouw van de regio Abruzzen, die ruim twee weken geleden door een aardbeving werd getroffen.

Dat heeft het Italiaanse persbureau Ansa gemeld. De regering stemde met het decreet in tijdens een vergadering die het in L'Aquila hield. Die oude stad was het epicentrum van de aardbeving, die op 6 april de Centraal-Italiaanse regio trof en bijna driehonderd mensen het leven kostte.

Van het geld gaat 6,5 miljard naar het herstel van huizen en infrastructuur. De rest is bestemd voor noodhulp aan de slachtoffers. Van de 58.000 mensen die door de natuurramp dakloos werden, verblijven er nog altijd 34.000 in een tent. Premier Silvio Berlusconi heeft bezworen dat allen die hun huis zijn kwijtgeraakt, tegen het einde van de zomer een nieuw onderdak hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.