Home

Achtergrond 154 x bekeken

Iran komt met een nucleair aanbod

Iran presenteert binnenkort een pakket voorstellen dat een eind moet maken aan het nucleair dispuut tussen Iran en het Westen.

Dat zei de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad woensdag tijdens een toespraak in de zuidelijke stad Kerman, aldus de BBC.

"We hebben een pakket voorbereid dat als basis kan dienen voor een oplossing van het Iraanse nucleaire probleem. Het zal spoedig aan het Westen worden aangeboden. Het nieuwe voorstel zal vrede en rechtvaardigheid in de wereld verzekeren'', aldus Ahmadinejad.

Vooral de Verenigde Staten verdenken Iran ervan in het geheim te werken aan een kernwapen, een aantijging die Teheren ten stelligste ontkent. Sinds het aantreden van de Amerikaanse president Barack Obama lijkt de relatie tussen beide landen enigszins te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.