Home

Achtergrond 2 reacties

Inova Fruit wil eerste cisgene Junami in 2012

Inova Fruit hoopt in 2012 de eerst cisgene roodvlezige Junami-appel te hebben ontwikkeld.

Onderzoekers van het Plant Research International (PRI) en Inova Fruit gaan een appelgen voor rood vruchtvlees inbrengen in rassen van Inovafruit. De appel zal worden gepresenteerd op de Floriade.

Het gen is afkomstig van een wilde appel: de Siermalus. Het is door een Nieuw Zeelands instituut geïsoleerd. PRI baseert de verwachtingen op een proef met Gala die met een hulpgen uit een bacterie rood vruchtvlees heeft. De appel is door het rode vruchtvlees rijk aan anti-oxidanten.

Henk Schouten van PRI beweert dat de appel daardoor drie tot vier keer gezonder dan een normale appel. De fotosynthese en groei zijn het zelfde als bij een normale Gala. Schouten zegt denkt dat de roodvlezige Junami-appel daardoor een onderscheidend product kan zijn waar een nichemarkt voor is.

Inovafruit zet volgens de onderzoeker in om schurftresistentie via cisgenese in te kruisen bij bestaande rassen. Ook zal op termijn gezocht worden naar resistentie tegen bacteriën als meeldauw en vruchtboomkanker. Uiteindelijke doel is duurzame resistentie om middelengebruik te minimaliseren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Kijk nu is naar de denk-trend van dit bericht en de woorden van Henk Schouten. Al zijn beweringen, samen met verwachtingen, en zijn aannames, zijn markt-denken, waarschijnlijk als mens en lid van een onderzoeksteam.
  Dit is maar één van de onderzoekers team, er zijn zoveel bedrijven, zoveel teams die een nieuw speeltje hebben ontdekt, en als een kind, vol met enthousiasme aan het spelen gaan. Dan de beweringen, het rode vruchtvlees is rijk aan anti-oxidanten.
  Ok en dan???? Zijn er niet andere normale vruchten of producten die ant-oxidanten hebben ?? Dan de bewering dat zijn appel 3 tot 4 keer gezonder is als een normale appel. Pardon ?? Waar komt die autoriteit van meneeer, en wat wilt U nu eigenlijk suggereren?? Dan de bewering onderscheidend product en dus een markt voor is. Waarschijnlijk moet dat zijn, we hebben zoveel geinvesteerd en daarom creëren we wel een markt.
  En dan het doel wat men zegt," Uiteindelijke doel is duurzame resistentie om middelengebruik te minimaliseren" Dat is een leugen om bestwil en klinkt wel lekker toch??
  Conclusie, laat ik het netjes houden deze keer, teveel onderzoeker, te veel teams, te veel bedrijven, zijn Te enthousiast, ze gedragen zich als kleine kinderen die niet verder kijken als een dag, zonder besef van tijd en ruimte, gevolgen, en dan daar weer de gevolgen van.
  Gevolg is dat er duizenden producten komende jaren uit-ontwikkeld zijn en ZOGENAAMD getest zijn, ze zullen allemaal een marktposite claimen en op gaan bouwen. Nadelige gevolgen zullen nooit belicht worden op bedrijfs of onderzoeks niveau. Het gespeel met genen, en met het Leven is ietsjes pietsjes anders bedoeld, dan een ratrace op product claims en winstclaims. En dat allemaal ten-koste van mensen. Dat is toch raar, mensen die mensen vernietigen, mensen die mensen ten koste van alles leugens vertellen. Mensen die leugen graag geloven omdat de waarheid niet aangenaam is. Mensen die realties aan gaan, en kinderen krijgen en een gezin vormen, en dan hun eigen kinderen vernietigen, samen met hun kinderen haar toekomstige kinderen weer nooit laten geboren worden. End of Blood-lines. Kinderen spelen graag verstoppertje. Aamatigend is dat volwassen mensen, met zogenaamde titels, van hoog tot laag, graag blind willen staren op hun eigen straatje, maar een totaal plaatje missen.
  Welkom op planeet Aarde, mensen die zich gedragen als kinderen en zichzelf de vernietiging in helpen en graag nog even de afgrond in willen drukken als ze de kans krijgen. Wel doen ze het met een glimlach en zeggen we hebben het beste met je voor. Wanneer zal er Sorry gezegd worden. Wordt er ooit Sorry gezegd, is er nog wel tijd om Sorry te zeggen?

 • no-profile-image

  Dithmar Guillaume

  roodvlezige appels bestaan reeds zéér lang en gaan allen terug tot "malus niedzwetskyana" uit de kaukasus, de enige oorspronkelijke natuurlijk roodvlezige appel. Reeds van in het begin van vorige eeuw heeft men, met succes, soorten gekruist om een roodvlezige eetappel te bekomen (vb.Albert Etter in de V.S). De markt was er toen nog echter niet klaar voor.
  Met de hedendaagse kennis van de genetica vind ik het jammer dat men nu weer ggo technieken moet toepassen om nog eens een nieuwe roodvlezige appel te creëren terwijl dit ook gewoonweg kan via normale kruisingstechnieken.
  Het ergst van al vind ik echter dat men dan dit "rood vruchtvlees" gen gaat gebruiken om weer eens een appel te maken die past in het rijtje van de smaak-kloon elstar,gala,jonagold,etc. terwijl er zo'n genetische verscheidenheid bestaat aan smaken tussen vooral de oude appelrassen, vb, annanas reinette, beauty of bath, cox orange . Zo'n rijkdom aan verschillende smaken die voor het oprapen ligt en niet gebruikt wordt om het courante aanbod van appelvariëteiten te verrijken op smaak gebied, ontzettend jammer en dom......

Of registreer je om te kunnen reageren.