Home

Achtergrond 6 reacties

Inhoudsloos

Het NOS-journaal besteedt bijna iedere avond uitvoerig aandacht aan de gevolgen van de financiële en economische crisis. Zo horen we welke bedrijven er in de rode cijfers komen, waar mensen dreigen te worden ontslagen en welke 'topbestuurders' nog steeds bonussen vangen.

En blijkbaar is Obama een heilige geworden want iedere opmerking die hij die dag over de crisis heeft gemaakt, wordt diezelfde avond nog in beeld gebracht. Een tijdje terug schreef ik in een column dat ik in tegenstelling tot een aantal landbouwkopstukken niet van mening ben dat de crisis aan de landbouw voorbij zou gaan. Dat leek mij toen en nu nog steeds voor de hand liggend. Nederland heeft een open economie en zeker de agrarische sectoren zijn sterk gericht op export. In mijn ogen kan de landbouw gewoon niet gevrijwaard blijven van de gevolgen van de crisis.

En zie, vorige week werd in het achtuurjournaal ineens de varkenshouderij onder de loep genomen. De langverwachte prijsstijging wilde maar niet komen en in een warrig verhaal werd een poging gedaan de werking van de varkenscyclus duidelijk te maken. Als je geen betere berichtgeving kunt doen dan zo, dan kun je het maar beter helemaal achterwege laten.

Maar Annechien spande de kroon. Als voorzitter van de vakgroep varkenshouderij van de LTO (wat ik ook nog eens een blauwe maandag ben geweest) zei ze: "Alles komt goed, want er stoppen er nog velen". En dan wordt mijn bloed echt karnemelk. Wat stelt een belangenbehartigende organisatie nog voor als ze niets beters weet te melden? Hoe kan een zichzelf respecterende club zulke domme uitspraken doen?

Geldt voor de LTO dan toch de leus 'De een zijn dood is de ander zijn brood'? Als dat de boodschap van de LTO is, waarom is er dan nog iemand lid van! Ik verwacht van belangenbehartigers, dus ook de vakbonden, dat ze juist nu komen met vernieuwende en gedegen initiatieven op het gebied van marktmacht, concurrentiepositie en kostprijsbeheersing. Maar de opmerkingen van Annechien zijn schaamteloos, harteloos en inhoudsloos.

Wien van den Brink

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Nou waar blijven die lto ers nou met hun betoog waarom ze nog lid zijn ?

 • no-profile-image

  oostlander

  Ik roep het al jaren; geen vrouwen in de politiek!! Daar zijn ze gewoon niet geschikt genoeg voor.

 • no-profile-image

  Oudere veehouder

  Wien, helemaal mee eens! De boeren zorgen voor het voedsel. Veel te goedkoop, al dat geld wat daardoor over is in de portemonee van de consument, wordt aan andere luxe dingen besteed! Nu er crisis is moet weer de boer de kar uit het moeras trekken. Hoe lang houd de arme boer dit nog vol? Wil dit de jonge opvolger dit nog wel? Dan zal hij toch beter beloont moeten worden!

 • no-profile-image

  heldere

  Inhoudsloos....hmmm typisch synoniem voor lto........ Maar inderdaad boer cees, die lto leden zijn inderdaad ingedut. Ik zie ze nooit ergens op een forum of iets dergelijks. Als ze een beetje actief waren dan kwam er wel eens een weerwoord hier. Maar blijkbaar zijn ze het met de NVV eens, alleen zijn ze nog vergeten om eventjes lid te worden.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Binnenkort is het 15jarige bestaan van de NVV dus vind ik het knap dat er met destructief LTO beleid uberhaupt nog varkenshouders in Nederland zijn. Gunstig is dan wel dat die met het laagste IQ bij LTO zitten. Die club regelt ook je begrafenis nog wel.

 • no-profile-image

  boer

  Helemaal mee eens Wien. Maar die lto leden kunnen er niets aan doen. Ze worden bewust onthouden van belangrijke informatie, kijk maar naar het PVV, daar waar annechien zomaar een half miljoen boerengeld in het geheim weggeeft en blijkbaar hiervoor helemaal niet hoeft te verantwoorden bij de achterban. Ik denkt dat die achterban die ze nog hebben helemaal ingedut is. Nee gelukkig hebben we de NVV, zij komen steeds met verfissende en werkbare ideeen omdat zij WEL weten wat er gebeurt op het boerenerf. DAAR zitten de mensen met kennis. Lto is alleen maar bezig met ....... ja waar zijn ze eigenlijk helemaal mee bezig ????? Kom op varkenshouders in Nederland, wordt een keer wakker en kijk om je heen. Zie waar lto voor staat (wegsaneren van de varkenshouderij) en maakt de keus voor de NVV, zij staan voor hun leden, gezinsbedrijf of groot, iedereen is belangrijk binnen de NVV. Zeg lto op en steun de NVV, wat heb je te verliezen bij lto ?? www.nvv.nl

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.