Home

Achtergrond

Inflatie eurozone in maart naar dieptepunt

De inflatie in de eurozone is in maart gedaald tot het laagste niveau sinds in 1996 met de metingen werd begonnen.

Volgens een tweede raming van het Europees statistisch bureau Eurostat bedroeg de inflatie 0,6 procent op jaarbasis. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

In februari kwam de inflatie nog uit op 1,2 procent en een jaar eerder bedroeg de geldontwaarding 3,6 procent. Ten opzichte van een maand eerder stegen de consumentenprijzen in maart met 0,4 procent. De cijfers komen overeen met de verwachtingen van analisten.

De afgezwakte inflatie in het eurogebied hangt vooral samen met lagere kosten voor transport, communicatiemiddelen en brandstoffen. In Ierland daalden de consumentenprijzen in maart op jaarbasis met 0,7 procent en in Portugal zakten de prijzen met 0,6 procent. In Nederland kwam de inflatie uit op 1,8 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.