Home

Achtergrond 187 x bekeken

Industrie verwerkt meer aardappelen

De industrie heeft in maart dit jaar 286.000 ton aardappelen verwerkt. Dat is 4.700 ton meer dan in maart 2007, blijkt uit cijfers van het Productschap Akkerbouw.

Van januari tot en met maart is dit jaar 826.600 ton aardappelen tot consumptieproducten verwerkt. Dat is 0,3 procent meer dan de 823.800 ton die in de eerste drie maanden van vorig jaar zijn verwerkt. Dit jaar is 25,4 procent van de aardappelen afkomstig uit import.

Dat was het vorige seizoen 30,1 procent. Volgens het Bureau Aardappelmarkt Informatie van het productschap zijn er vooral minder aardappelen ingevoerd uit België. "De Belgische industrie, die hun verwerkingscapaciteit uitbreiden, zorgt er blijkbaar voor dat meer aardappelen binnen de landsgrenzen blijven."

Of registreer je om te kunnen reageren.