Home

Achtergrond 162 x bekeken

IMF voorziet traag herstel van wereldeconomie

De wereldeconomie zal slechts heel traag herstellen van de huidige recessie.

De financiële crisis en het internationale karakter van de economische malaise staan een snelle opleving in de weg. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een donderdag gepresenteerd rapport.

De economen van het fonds zetten alle naoorlogse periodes van economische achteruitgang op een rij. Daaruit blijkt dat recessies die het gevolg zijn van een financiële crisis altijd zwaarder zijn dan andere. Het herstel na de neergang is ook langzamer dan normaal.

De kans op een spoedig herstel wordt verder verkleind doordat nagenoeg de hele wereld wordt geraakt. Volgens het IMF duurt een recessie die meer dan tien ontwikkelde economieën treft anderhalf jaar langer dan een gemiddelde periode van economische krimp. Gemiddeld duurt een recessie ongeveer een jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.