Home

Achtergrond 170 x bekeken

Hotelgroep Bilderberg houdt zich staande

De Nederlandse hotelgroep Bilderberg heeft zich vorig jaar in een moeilijke markt goed staande gehouden.

De groep met twintig vier- en vijfsterrenhotels zag de omzet groeien met 1,2 procent tot 109,8 miljoen euro. De bezetting daalde met 1 procent, maar de gemiddelde opbrengst per kamer steeg met een half procent. De Bilderberg-groep heeft dit donderdag bekendgemaakt.

Hoewel de nettowinst daalde van 8,5 miljoen euro in 2007 tot 7,3 miljoen euro vorig jaar, spreekt de hotelgroep van het beste jaar uit de geschiedenis van Bilderberg. Algemeen directeur Dries van der Vossen: "De eerste drie kwartalen waren uitstekend, in het laatste kwartaal werd de recessie voelbaar. In dat licht heeft Bilderberg een goed resultaat geboekt. Met een verhoging van de gemiddelde kamerprijs en een hogere gemiddelde besteding konden wij de lichte daling van de bezetting compenseren.''

Bilderberg is 'gematigd positief' over de vooruitzichten voor de komende twee jaren. Het eerste kwartaal van 2009 liet een daling van de omzet zien van 14,5 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar het bedrijf zegt 'goed gepositioneerd' te zijn om de crisis het hoofd te kunnen bieden. De groep hoopt de komende jaren door aankoop van hotels nog uit te kunnen breiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.