Home

Achtergrond

Hongaarse minister vertrekt voor hij is begonnen

De nieuwe Hongaarse minister van Economische Zaken, Tamas Vahl, is opgestapt, nog voor hij officieel aan de slag was gegaan.

Dat heeft het hoofd van de parlementaire commissie die elke nieuwe minister hoort voor hij wordt geïnstalleerd, donderdag bekendgemaakt.

Waarom Vahl (48) zich heeft teruggetrokken, werd niet gezegd. Zijn benoeming werd onzeker door een brief van Transparency International. Die internationale bestrijder van corruptie liet woensdag de nieuwe premier, Gordon Bajnal, weten dat een onderneming waaraan Vahl leiding gaf, is beboet voor illegale prijsafspraken.

Vahl was directeur van de Hongaarse dochter van de Duitse softwaregigant SAP. Dat bedrijf werd in 2004 beboet omdat het prijsafspraken had gemaakt bij de aanbesteding van sofwaresystemen voor Hongaarse universiteiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.